Ja se sun tavoite oli…

19.9.2011   //   admin   //   Artikkelit  //  3 kommenttia

”Voittaa Päitsin ajot ens keväänä yleisessä sarjassa.”

Vastaus sai meikäläisenkin hiljaiseksi muutamaksi sekunniksi.

Tiesinhän minä, että naapurin Marko oli moottorimiehiä, mutta koska en tiennyt kuinka hyvä hän oli, niin se minun vastaukseni sen noin viiden sekunnin miettimisen jälkeen oli, ”ja kuinkahan realistinen tavoite se on?”. Marko vastasi siihen naurahtaen, ”no, olenhan mä sen kaks kertaa voittanut, mut siitä viimeisimmästäkin tulee kohta jo kymmenen vuotta”.

Summasin tämän mielessäni nopeasti, niin että minun tarvitsee saada kaveri fyysisesti sellaiseen kuntoon reilussa puolessa vuodessa ettei se voitto ainakaan siitä hänen kunnostaan ja fysiikasta tule jäämään kiinni. Niinpä vastasin Markolle, että ”ok, ruvetaan vaan hommiin!”

Marko oli kesällä tullut Paippisten urheilukentällä koko kesän ajan tiistaisin ja torstaisin ohjaamiini toiminnallisiin treeneihin. Ensimmäisellä kerralla tosin vain katsomaan, kun hänen vaimonsa Ann-Sofie tuli treenaamaan. Seuraavalla kerralla Markokin oli myös jo mukana ja treenaamassa itsekin ja on osallistunut niihin, ja syksyllä Lukkarin koululla, Nikkilässä, ohjaamiini treeeneihin aina, kun se on sopinut hänen aikatauluunsa.

Täytyy näin jälkikäteen myöntää, että pidin Markon fysiikkavalmentajaksi ryhtymistä haasteellisena  hommana. Varsinkin kun meikäläisellä ei ole oikeastaan mitään kokemusta edes mopolla ajamisesta! Kerroin tästä kyllä heti jo alussa Markollekin, mutta hän kuittasi sen sanomalla, että ”en mä ajovalmentajaa tarviikkaan. Laitat mut vaan parhaaseen mahdolliseen kuntoon, niin se riittää kyllä mulle”.

Toimin siis tästä lähtien Marko Laaksosen fysiikkavalmentajana ja tulen tänne aina silloin tällöin myös raportoimaan siitä miten yhteinen projektimme etenee.

3 kommettia to “Ja se sun tavoite oli…”

  • Hienoa!
    Minä lupaan puolestani osallistua talven ajoharjoitteluun siten, että pidetään spiritti korkealla ja sinkki kireällä. Kuten parina viime kautena. Hienoa ukot! Kun pääsen muuttamaan Sipooseen tulen mukaan treeneihin.

    Juha

  • Kiitos Juha. Mä en tunne vielä näitä teidän ”lajitermejä”, kuten toi sinkki kireällä, mutta se spiritti pidetään porukalla ainakin korkealla! :)

  • Muuten hyvä, mut ajat liian hiljaa :)

Kommentoi

Uusimmat artikkelit


Suomen Valmentajat ry:n jäsen