Thorkildsenin ristiriipuntaa ja muuta toiminnallista harjoittelua

11.10.2011   //   Kari Ketonen   //   Artikkelit, Harjoittelu  //  Ei kommentteja

Viime lauantaina kuulin Mika Saarelta Suomen Valmentajien toiminnallisen harjoittelun valmennusklinikalla myös, että norjalaisella keihäänheittäjällä, Andreas Thorkildsenillä, on lajivalmentajan lisäksi myös erikseen vielä telinevoimisteluvalmentaja. Ja että hänestä löytyy Youtubesta videoita joista näkyy minkälaista harjoittelua tämä hänen toinen valmentajansa on Andreaksen harjoitusohjelmaan sisällyttänyt. No, meikänhän oli sitten ihan pakko kaivaa ne sieltä myös esiin ja niistä sain sitten samalla myös uuden artikkelin aiheen.

Tässä ensimmäisessä videossa maaliskuulta 2008 Thorkildsen tarvitsi vielä vähän apuvälineitä siinä ristiriipunnassa:

Mutta vain kolme kuukautta myöhemmin se näköjään onnistui jo ihan ”raakanakin”:

Siel on vahvasti papua, sen tietää jopa Lapua”, vai mitä?

__________________________________________________________

Thorkildsen on kuulemma myös väittänyt ettei olisi koskaan harjoitellessaan juossut yli puolta tuntia pidempään.

Tero Pitkämäellähän on myös monipuolinen urheilutausta ja hänen valmentajansa mukaan Tero on ainakin aikanaan tehnyt talvisin palauttavina harjoituksina jopa 30-40 kilometrin hiihtolenkkejä.

Molemmathan ovat aivan erinomaista harjoittelua, mutta kummastakohan on loppujen lopuksi enemmän hyötyä keihäänheitossa nyt kun molemmilla on jo hyvä ja monipuolinen pohja luotuna?

Ja voisiko tämä osaltaan selittää sitä, että käsittääkseni toinen kavereista on kärsinyt huomattavasti vähemmän loukkaantumisista ja olkapääongelmista? Oletan kyllä, että Pitkämäkikin tekee myös toiminnallista harjoittelua, mutta kuinkahan paljon se eroaa tuon maailman parhaan keihäänheittäjän ohjelmasta?

Jos jollain on antaa tähän lisätietoa, esim. Pitkämäen harjoittelumetodeista, tai omaa mielipidettä, niin mielelläni niistä myös kuulisin.

Terveisin,
Kari

lähteenä käytetty artikkelia joka löytyy Valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kehittäminen/www.valmentajakoulutus.fi, Henry Järvinen

Kommentoi

Uusimmat artikkelit


Suomen Valmentajat ry:n jäsen