Lauran ja Heidin uintitekniikkakurssilla Ilmajoella

18.2.2012   //   Kari Ketonen   //   Artikkelit, Harjoittelu  //  Ei kommentteja

Vietin eilisen illan ja tämän aamupäivän Ilmajoella jossa Laura ja Heidi pitivät meille uintitekniikkakurssin. Pääsyvaatimuksena oli ilmoituksen mukaan 25 metrin uintitaito ja innokas mieli. Kaikki me 17 osallistujaa täytimme nuo kriteerit kirkkaasti.

Ensimmäinen ahaa-elämys meikäläiselle tuli jo heti ensimmäisen viiden minuutin aikana, kun Heidi opetti meille, että uinnissa hengitystekniikka meneekin juuri toisin päin mitä esimerkiksi kuntosalilla harjoiteltaessa. Eli suun kautta ilmaa sisään ja nenän kautta ilma ulos keuhkoista, kun pää on veden pinnan alla. No se tieto ja tekniikan muutos helpottikin jo kummasti!

Eilisen illan harjoittelimme sitten kahteen ryhmään jakautuneena kaikkea mahdollista vapaauintiin liittyvää: mm. käsivetoa, potkua ja kellumista. Heidi lohdutteli meitä onnettomia miehiä sillä, että miehien on vaikeampi kellua, koska meillä ei ole niin paljon rasvakudosta. Toivottavasti se todellakin oli se syy, tai sitten ainakin meikäläisen jalat painaa tonnin…

Tänä aamuna jatkoimme eilen opitun kertauksella ja sitten taas ryhmissä opettelimme rinta- ja selkäuintia. Selkäuinti on ollut se meikäläisen mieluisin uintityyli, koska siinä ei tarvitse hengittää sinne veteen. Mutta ihmeesti neljässä tunnissa se veteenkin hengittäminen alkoi jo vähitellen sujumaan.

Laura toimii muuten Ilmajoen seudulla personal trainerinä ja on uinnut itsekin kilpaa. Heidi ui edelleen SM-tasolla ja hän on myös ollut kuulemma Lauran ensimmäinen valmentaja silloin kun Laura 17-vuotiaana vasta aloitti uinnin vakavissaan. Molempien tyttöjen esiintyminen ja opetus oli innostavaa ja juuri sopivan tarkkaa unohtamatta sitä pientä pilkettä silmäkulmassa. Kaiken kaikkiaan heidän kurssinsa oli kyllä oikein hyvä kokemus!

Nyt täytyy vaan jaksaa pitää tätä opittua taitoa yllä ja toivottavasti neitojen suunnittelema jatkokurssikin meille toteutuu.

Uintiterveisin,
Kari

Kommentoi

Uusimmat artikkelit


Suomen Valmentajat ry:n jäsen