Elämäntapamuutos ja painonpudotusta CrossFit harjoittelulla

23.2.2012   //   Kari Ketonen   //   Artikkelit, Harjoittelu, Hyvinvointi, Motivointi, Ravitsemus  //  Ei kommentteja

Vuosi sitten Maura Brown käveli sisään Santa Claran CrossFit salille ja pyysi yhdeltä salin ohjaajista, Jason Khalipalta, apua.

Maura painoi silloin 118 kiloa. Hän ei pystynyt menemään kyykkyyn ja nousemaan sieltä omin avuin ylös. Hän ei myöskään jaksanut edes roikkua tangosta kannattaen omaa painoaan. Nyt Maura on pudottanut vuodessa painostaan peräti 45 kiloa ja kokenut aivan valtavan elämänmuutoksen!

”Maura on vuodessa saannut omalla työllään aikaan aivan valtavasti. Ja se ei koske pelkästään hänen ulkonäköään, vaan hän on myös paljon varmempi itsestään, iloisempi, ylpeä ja vahva!” sanoo hänen trainerinsä Khalipa.

CrossFit on Mauran omien sanojen mukaan mahdollistanut ”elämään parempaa elämää”. Hän työskentelee ala-asteenopettajana viidesluokkalaisten parissa opettaen kaikkia oppiaineita, myös liikuntaa. Maura pystyy nyt oman elämäntapamuutoksensa kautta olemaan oppilailleen elävä esimerkki terveestä ja aktiivisesta elämäntavasta. Maura on kuulemma myös keksinyt yhdistää ravinto-oppienkin jakamisen matematiikan opetukseen mukaan.

Brownin seuraava askel on osallistua CrossFit Games Openiin. Kilpailu alkoi juuri ja siihen on ilmoitautunut mukaan yli 15 ooo osallistujaa ympäri maailmaa. Hänen piti aluneprin ilmoittautua mukaan vasta ensi vuonna, mutta päätti lähteä rohkeasti kuitenkin mukaan jo tänä vuonna. Olen sitä itsekin jonkun aikaa pähkäillyt ja päätin juuri, että meikäläinen on myös ensi vuonna mukana.

Löytyy muuten myös Masters-sarjat miehille ja naisille (yli 50 v. ja vielä vanhemmillekin).

Lähdetkö kisaan mukaan?

Terveisin,
Kari

Kommentoi

Uusimmat artikkelit


Suomen Valmentajat ry:n jäsen