”Personal trainerin takuu” ja muita lukijoiden kysymyksiä

18.3.2012   //   Kari Ketonen   //   Artikkelit, Harjoittelu, Hyvinvointi, Motivointi  //  Ei kommentteja

Ajattelin tällä kertaa vastata pariin minulle viime aikoina esitettyyn ja lähetettyyn kysymykseen.

Tässä niistä ensimmäinen…

”Jos ”Personal trainer” ei saa maksavaa asiakasta kuntoon, onko hän ”Personal traitor (petturi)”, vai onko asiakas huono?

Taustaa yllä esitetylle kysymykselle: ”Lueskelin noita Kallen sivuston linkkejä ja pohdiskelin, mikä onkaan tuon tyyppisten palveluiden ”takuu”. Näitähän löytyy kuntosaleilla, yritystasolla vaikka ostopalveluna henkilökunnalle, tai vaikka suoraan netistä, tai ilmoituksen perusteella. Mitä sitten, kun ei synkkaa ja raha on jo vaihtanut omistajaa?

Ja vielä jatkuu: Itse nyt entisenä urheilijana tiedän, miten vaikeaa on päästä ja pysyä kunnossa ja miten paljon se on itsestä kiinni. Mutta jos maallikko vain menee ja ostaa palvelun, kuin kaupasta leipää, niin ymmärtääkö hän oman vastuunsa tuotteen toimivuudesta”.

Tämä oli äärettömän hyvä kysymys ja olen pohtinut paljon tätä puolta personal training ohjaamisesta itsekin.

Kun minuun otetaan yhteyttä personal training palveluiden suhteen, niin kyselen aina ensin vastauksessani hänen taustastaan. Mikä on hänen lähtökohtansa ja mitkä ovat ne hänen henkilökohtaiset tavoitteensa. Sitten sovimme ensitapaamisen jossa vielä tarkemmin käymme yhdessä näitä asioita läpi. Samalla täytämme myös yhdessä hänen esitietolomakkeensa jonka pohjalta suosittelen hänelle sitten keskustelun jälkeen sitä miten siitä yhdessä jatketaan.

Tämä henkilökohtainen tapaaminen on ilmainen konsultaatio eikä velvoita siis asiakasta vielä mihinkään. Samalla selviää yleensä jo se miten meidän kemiat pelaavat yhteen. Jos keskustelun jälkeen minulle tulisi jostain syystä sellainen tunne etten ole hänelle se paras mahdollinen personal trainer vaihtoehto, niin kerron siitä kyllä myös.

Personal trainingistä veloitan aina sovitun maksun kuukausittain jälkikäteen, eli silloin et joudu maksamaan mitään varastoon, tai ostamaan ”sikaa säkissä”.

_____________________________________________________________________

Toinen asia mistä haluan tässä myös mainita on se, että muista että…

minä EN kuitenkaan voi treenata sinun puolestasi…

Tarkoitan sillä sitä, että se saavutatko tuloksia ohjauksessani on myös hyvin pitkälti kuitenkin kiinni sinusta itsestäsi. Minulla ei siis ole mitään taikajuomaa, tai ihmepilleriä jolla sinä saavutat ne tavoitteesi ilman sitä päättäväisyyttä, kovaa työtä ja hikipisaroita.

Toki minä mielelläni kyllä treenaan kanssasi, jos niin haluat. Lähden siis kanssasi esimerkiksi juoksemaan, uimaan, kuntosalille, pelaamaan tennistä, tai mihin vain haluat. Osaan myös opettaa sinulle ne useimmat eri lajeissa tarvittavat tekniikat yms. Ja niihin mitä en osaa, hankin sinulle tarvittaessa tuntemani alan asiantuntijan.

Jos sinulla itselläsi on tosiaan se halu saavuttaa tavoitteesi, niin minulta löytyy kyllä myös se palava halu auttaa sinua siinä parhaani mukaan.

Lisäkysymyksiä, tai kommentteja, otetaan mielellään myös vastaan.

Terveisin,
Kari

Kommentoi

Uusimmat artikkelit


Suomen Valmentajat ry:n jäsen