Kasvismoussakan ohje

5.5.2016   //   Kari Ketonen   //   Artikkelit, Ravitsemus  //  Ei kommentteja

Kasvismoussaka – kasviksista maittavaa ja kevyttä ruokaa edullisesti!

Hyvää ja edullista kotiruokaa!

Hyvää ja edullista kotiruokaa!

Tässä netistä poimimani kasvismoussakan ohje jota olen nyt muutaman kerran itse kotona itselleni ja rakkaalleni valmistanut.

Alkuperäisessä ohjeessa käytetään munakoisoja, mutta niiden puuttuessa kaupasta, kokeilin tehdä sen myös kesäkurpitsoista ja maistuvaa siitäkin tuli.

Kasvismoussaka on myös siitä mukavaa ruokaa, että se melkein vaan paranee kun sen lämmittää seuraavana päivänä. Jos sitä nyt sattuu seuraavaksi päiväksi edes jäämään. Kokeile vaikka!

Ainekset:

  • 2-3 munakoisoa (tai kesäkurpitsaa),
  • 2 sipulia,
  • muutama valkosipulin kynsi,
  • 2 purkkia (800 gr) tomaattimurskaa,
  • loraus (3 rkl) öljyä,
  • hieman (1-2 rkl) hunajaa,
  • mustapippuria,
  • suolaa ja
  • pussillinen (300-400 gr) juustoraastetta.

Laita sipulit ja valkosipulit ensin hetkeksi veteen likoamaan, kuori irtoaa silloin niistä helpommin. Viipaloi sitten munakoisot pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi ja ”itketä” niitä ripottelemalla viipaleiden päälle merisuolaa. Kuori sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä öljyssä hetki. Lisää tomaattikastike ja mausteet, anna hautua pannulla 30 min. Pyyhi munakoisoviipaleista suola pois ja paista niitä hetki pannulla niin että pinta pehmenee ja tulee vähän väriä pintaan.

Laita öljytyn uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta, juustoraastetta ja munakoisoviipaleita vuorotellen. Pinnalle viimeiseksi kastiketta ja juustoraastetta. Vuoka uuniin, 175 C, 40 min ja sitten vaan nauttimaan!

 

Kommentoi





Uusimmat artikkelit


Suomen Valmentajat ry:n jäsen