Maukasta kotiruokaa bataatista!

14.5.2016   //   Kari Ketonen   //   Artikkelit, reseptit  //  Ei kommentteja
Bataattivuoka - Sweet Potate Crush

Bataattivuoka – Sweet Potate Crush

Bataattiuunivuoka – Sweet Potato Crush

Tällä kertaa laitan tänne netistä löytämämme bataattivuokareseptin jota pari kertaa on nyt testattu ja hyvää on!

Bataatti on paitsi maistuvaa, myös erittäin terveellistä. Se sisältää nimittäin runsaasti ravintokuituaC-vitamiinia, A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia ja bataatista saa siis helposti maittavaa ja herkullista kotiruokaa. ’

Ensimmäisellä kerralla käytin pakastepinaattia, mutta eilen tein ohjeen mukaan ja ostin pussillisen baby spinach-pinaattia ja kyllä bataattivuoka siitä valmistettuna maistui vieläkin paremmalta.

Ainekset:

  • 2 keskikokoista bataattia
  • 1 tl öljyä
  • 1 pussillinen tuoretta (baby spinach) pinaattia 
  • 1 dl (rasvatonta) maitoa
  • ½ tl meri- tai koshersuolaa
  • ¼ tl vastajauhettua mustapippuria myllystä
  • ¼ tl paprikajauhetta
  • 4 isoa kananmunaa
  • 2 munanvalkuaista
  • ½ dl feta-juustoa paloina

Valmistus:

Laita uuni päälle (175 C), kuori ja viipaloi bataatit. Viipalointi onnistuu veitselläkin, mutta saat tasaisen ohkaisia viipaleita käyttämällä viipalointilaitetta. Öljyä syvä piirakkavuoka ja täytä se bataatin viipaleilla. Leikkaa osa viipaleista puoliksi ja tee niistä reunat ”piirakalle”. Laita lopuksi vielä kevyesti öljyä pinnalle ja vuoka uuniin (175 C, 20 minuuttia).

Kuullota sitten sipulit renkaat kevyesti pannulla, lisää pinaatti ja lämmitä seosta vielä kevyesti samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä

Sekoita loput ainekset (maito, suola, mausteet ja kananmunat) kulhossa. Aseta sipuli- ja pinaattiseos bataattiviipaleiden päälle, kaada sen jälkeen maitoseos ja lopuksi laita pinnalle vielä feta-juustokuutiot.

Vuoka uuniin (200 C, 35 minuuttia) ja sitten taas vaan syömään ja nauttimaan!

Kommentoi





Uusimmat artikkelit


Suomen Valmentajat ry:n jäsen