Hieronta

KariTieni koulutetuksi hierojaksi

Aloitin hierojaopiskelut kokopäiväisesti tammikuussa 2015 ja valmistuin Porvoon Edupolista koulutetuksi hierojaksi viime joulukuussa. Heti hierojaopiskelujeni alkuvaiheessa päätin, että avaan hoitolan jonnekin pääkaupunkiseudulle. Olen toiminut yrittäjänä jo ennen personal traineriksi ryhtymistä, molemmat vanhempani olivat aikanaan yrittäjiä, kuten myös siskoni, joten yrittäjäksi ryhtymisessä ei ollut minkäänlaista kynnystä.

Olin itse asiassa jo pari kertaa aikaisemmin miettinyt hierojaksi kouluttautumista. Hain aikanaan Kuortaneella järjestetylle ensimmäiselle urheiluhierojakurssille keväällä -82. Olisin päässyt valintakokeeseen, mutta jätin menemättä. Olin sinä keväänä muuttanut takaisin Suomeen Tukholmasta jossa olin töissä armeijan jälkeen pari vuotta. Se ja silloin aloittamani amerikkalaisen jalkapallon pelaaminen kiinnostivat niin paljon etten ollut kuitenkan valmis Kuortaneelle muuttamaan. Toisen kerran mietin sitä vakavissani silloin kun päätin kymmenen vuoden työuran jälkeen suunnittelijana YTV/HSL:llä vaihtaa ammattia. Päätin silloin kuitenkin kouluttautua ensin kuntosaliohjaajaksi ja sen jälkeen vielä personal traineriksi.

Mutta nyt oli siis ajatus kypsynyt ja Porvoossa alkoi sopivasti hierojakoulutus tammikuussa. Kysyin muutamalta tuntemaltani hierojalat eri koulutusvaihtoehtoja ja eräs heistä suositteli Porvoon Edupolia. Hän oli itse valmistunut edelleiseltä kurssilat ja kehui kouluttajia, Tanjaa ja Pasia.

Työssäoppimisjakso Pikku Huopalahdessa

Tein hierojakoulutukseeni liittyvän viisiviikkoisen työssäoppimisjaksoni Fysios Wilhelmiinassa, Pikku Huopalahdessa, ja sen jälkeen aloin miettimään ja kartoittamaan hoitolan perustamista sille suunnalle. Kävin aikanaan Meilahden yhteiskoulua ja lukiota Kuusitiellä, joten alue oli siltäkin pohjalta jo entuudestaan tuttu. Tosin silloinhan, -70-luvulla, näillä kulmilla ei ollut vielä yhtikäs mitään.

Sitten eräänä lokakuisena perjantai-iltapäivänä huomasin toimitilat.fi sivustolla ilmoituksen pienestä 34 neliöisestä liiketilasta Paciuksenkaarella Meilahdessa. Laitoin osoitteen Google Mapsiin ja innostuin alueesta. Toimitila oli katutasossa, kadulla joka tältä puolelta katua on kävelykatu, kulman takana löytyy puistoa ja loistavat ulkoilumahdollisuudet, lisäksi kadulta löytyy kahden tunnin ilmaisia parkkipaikkoja. Kävin heti seuraavan päivän aamuna tutustumassa alueeseen paikan päällä ja soitin sitten maananatiaamuna Helsingin tilakeskukseen ja sovin tutustumisen liiketilaan seuraavaksi, tiistaiaamuksi. Tiistaina astelin liiketilaan sisään, tutkin sitä viitisen minuuttia ja kysyin esittelijältä mitä minun pitä tehdä, kun haluan vuokrata tämän tilan.

Meni vielä yli kaksi kuukautta ennen kuin sain opiskelut päätökseen ja tammikuun 4. päivä avasin liikkeen. Porvoosta pysin mukaan opiskelukaverini Ekun ja molin sivuille laittamani ilmoituksen avulla löysin Terhin josta tuli sopimusyrittäjiä Kehonhuolto Galendokseen. Ekku päätti keskittyä toukokuun alusta lääketieteellisen pääsykokeisiin ja nyt toimimme siis Terhin kanssa kaksistaan ainakin syksyyn saakka.

Kehonhuolto Galendos – liikuttavaa kehonhuoltoa

Opiskeluihini liittyvää liiketoimintasuunnitelmaa tehdessäni törmäsin Karavaanareiden loistavaan sloganiin, ”Karavaanarit – aina tiellä” ja aloin miettimään myös Kehonhuolto Galendokselle sopivan nasevaa, ehkä vähän leikittelevääkin slogania. ”Kehonhuolto Galendos – liikuttavaa kehonhuoltoa” viittaa siihen, että pyrimme hieronnan lisäksi aina myös aktivoimaan asiakkaitamme omaehtoiseen liikuntaan ja liikkumiseen. Lisäksi minulla on tavoitteena tarjota edelleen personal training-palveluitani Galendoksen puitteissa.

Jos et vielä ole käynyt tutustumassa, niin käyppä tsekkaamassa Kehonhuolto Galendoksen omat nettisivut. Galendos löytyy myös Facebookista.

Luen lisää Kehonhuolto Galendoksen nettisivuilta.

Uusimmat artikkelit


Suomen Valmentajat ry:n jäsen